23.11.2007

Echilibrul

Fiecare lucru are rostul sau in viata la timpul sau si in cantitati adecvate. Insa atunci cand refuzi sa admiti acest adevar totul merge anapoda si ti se pare ca viata ta nu are nici un rost. Indiferent de ce realizari ai avea intr-un domeniu de predilectie, daca in celelalte domenii realizarile sunt mai aproape de multimea vida, restul nu mai are rost. Domeniile principale ale vietii unui om sunt afectivul (viata de familie), rationalul (cariera), materialul (sanatatea) si spiritualul (echilibrul psihic). Daca in sfera carierei nu exista satisfactie, atunci viata de familie va fi afectata de frustrari, sanatatea se va degrada in mod accentuat iar spiritualul o va lua razna. Daca in sfera sanatatii nu exista echilibru, atunci viata de familie va fi mai grea, cariera va fi dificil de realizat, iar psihicul va avea de suferit (conform maximei "minte sanatoasa in corp sanatos"). Daca in sfera spirituala nu exista stabilitate, atunci viata de familie devine un calvar, de cariera nu poate fi vorba, iar sanatatea fizica este irelevanta.

In sfarsit, daca in domeniul afectiv nu exista un echilibru, atunci realizarile din cariera devin o monotonie plictisitoare, sanatatea este de prisos, iar psihicul incepe sa se destabilizeze. E ca si cum ai merge prin desert fara sa stii unde vei ajunge si daca vei ajunge vreodata undeva...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Niciodata sanatatea nue de prisos!!!!Si numai Dumnezeu stie cand este momentul pentru fiecare lucru. Asa ca, nu uita...pana si-n desert apar des oaze, care sunt adevarate paradisuri.